Plazma | STUDIO ZEN

Fibroblast ili plazma tretman potpuno je revolucionarna metoda koja nudi potpuno pomlađivanje kože. Za izvođenje tretmana nije potreban skalpel ili bilo koji kirurški instrument, već je riječ o neinvazivnoj tehnici zatezanja kože. Za razliku od skupih kirurških tretmana fibroblast je cijenom puno pristupačniji.

Plazma tretman nije kirurški zahvat i njeni rezultati ne mogu biti tako dramatični kao kod operacije, ali to ne umanjuje rezultate koji se mogu postići plazma tretmanom.

Fibroblast su aktivne stanice koje imaju glavnu ulogu u formiranju dermisa. Tijekom godina broj i produktivnost se smanjuje. Postupak plazmom stimulira fibroblaste u povećanju proizvodnje kolagena i elastina.

ŠTO JE ZAPRAVO PLAZMA

Pri plazmi koristi se tvar u četvrtom agregatnom stanju. Tretirano tkivo "sublimira" kako bi se izbjeglo širenje neželjene topline na okolno tkivo. Kada plazma dosegne površinu kože toplina se prenosi u epidermis do papilarnog sloja dermisa gdje su stanice fibroblasta, što rezultira kontrakcijom odnosno skupljanjem i zatezanjem kožnih stanica i na taj način se smanjuje višak kože koji rezultira liftingom ili ublažavanjem bora.

Važno je napomenuti da rana ne ostaje otvorena za vrijeme zarastanja što smanjuje mogućnost infekcije, ožiljaka, gubitka pigmentacije i slično. Nakon tretmana na koži se pojavljuju male suhe krastice kojima je potrebno 5-7 dana da otpadnu.

Tretman plazmom radi na sličan način kao frakcijski laser. Na manjem dijelu kože točno usmjerena energija oštećuje specifične stanice i time potiče rast stanica i obnovu. Ne samo da će poboljšati tonus i teksturu kože, već može dodatno smanjiti i ožiljke.

Fibroblast tretman prvenstveno je namjenjen za : korekciju očnih kapaka, zatezanje lica i vrata, čeone bore, bore oko očiju, nazolabijalne bore, bore oko usana, sve vrste liftinga, pomlađivanje ožiljaka, odstranjivanje bradavica, pjega, sunčanih i starosnih pigmentacija.

PREDNOSTI U ODNOSU NA OPERACIJE

Ne zahtjeva opskrbu anestetika u venu, bez rezanja kože, bez šavova, postupak nije rizičan, i mnogo je kraće vrijeme oporavka, brz i jednostavan postupak.

Prije samog tretmana potrebno je izbjegavati korištenje proizvoda koji sadrže kiseline, tretinnoin ili bilo koji od derivata vitamina A. Fibroblast tretman je prikladan za većinu ljudi i učinkovit je u liječenju područja koja imaju loš izgled. Tretman se ne preporuča osobama koje imaju tamniju kožu (Ficpatrik ljestvica vrsta 6), kožu sklonu keloiodnim ožiljcima, ozbiljnu bolest, otvorenu ranu. Isto tako tretman se ne preporuča ukoliko ste u posljednjih godinu dana koristili ljekove protiv zgrušavanja, imali tretman zlatom ili uzimali Roaccutane, ako ste trudni ili dojite ili ako imate autoimunu bolest.

Od prvog trenutka oštećenja kožnog tkiva, mastociti u tkivu izlučuju histamin koji uzrokuje upalne reakcije. Istovremeno kapilare i arterije počinju širiti upalni dogovor na oštećenje zahvaćenog područja istjerivanjem krvne plazme. Plazma sadrži hranjive tvari, kisik, antitijela i bijela krvna zrnca koja iz oštećenog mjesta odvodi strane tvari. Plazma djeluje kao medij za prijenos fibrina i drugih materijala da začepi i popravi oštećeno područje. Postupak se provodi samo na području s viškom kože.

Do zatezanja kože dođe odmah, zatim se zatezanje privremeno zaustavi sve dok se ne počne tvoriti novi kolagen koji ponovno zateže kožu. Djelomičan učinak se vidi odmah nakon tretmana, a za potpune rezultate potrebno je pričekati 2- 4 tjedna. Postupak se može ponoviti za oko 6-8 tjedana kada se koža u potpunosti oporavi.


STUDIO ZEN

Dragi klijenti

Pripremili smo bogatu ponudu kozmetičkih usluga i osigurali Vam bjeg od svakodnevnog stresa u toplom i prijateljskom okruženju. Individualan pristup te stručan i školovan tim, pomoći će Vam da se istinski prepustite užitku i vremenu koje ste odlučili pokloniti sebi.

Emanuela Slavić