Balance Vagheggi

Linija za njegu masne kože sklone aknama

Prekomjerno izlučivanje sebuma može biti stimulirano različitim čimbenicima, koji mogu biti vanjski (zagađenje, temperatura, stres) ili interni (hormonalna neravnoteža). Koža ne samo da proizvodi više sebuma, već sam sebum ima drugačiji kvalitetni sastav. Ova promjena stanja tena dovodi do hiperkeratinizacije rožnatog sloja kao obrambenog mehanizma i do pojave bakterija koje inače nisu prisutne na koži. Pretjerano izlučivanje sebuma u kombinaciji sa zadebljanjem kože blokira folikule u koži, začepljuje pore koje mogu postati miteseri ili mikrociste. Rezultat toga je širenjem bakterija (Propionebacterium akne, Propionebacterium epidermida, Malassezia perutanje kože) koje dovode do pojave pjega. Što također može biti u kombinaciji s masnom kožom (višak sebuma). 85% adolescenata ima masnu kožu s nepravilnostima uzrokovane hormonskom aktivnošću koja potiče lučenje sebuma. To stanje također utječe na sve veći broj odraslih iz razloga koji još nisu potvrđeni: hipoteza je da stres modernog života i zagađenje mijenjaju hormonalnu ravnotežu, a time i izlučivanje sebuma. Proces formiranja mitesera identičan je kod mladih i odraslih, ali mladi uglavnom pate u T-zoni, dok odrasli imaju tendenciju da su više pogođeni na donjem dijelu lica.

Sigurnost i okoliš

Svi proizvodi u liniji su 100% MADE IN ITALY, pakirani u reciklirane kutije i pakete koji ne ispuštaju ftalate.
Ispitani pod dermatološkim nadzorom (Patch test) i testirani Shelanski
Shelanski metodom na Hipoalergene.
Testirani na nikal
Mikrobiološki testirani (Challenge test)
Bez parabena
Bez alkohola
Bez parafina
Bez testiranja na životinjama

Ciljevi ove linije

Posebna linija za nečistu, mješovitu/masnu kožu i kožu s nepravilnostima (proširene pore, sjaj, kvrge i pjege), koja rebalansira izlučivanje sebuma, zaglađuje i ujednačuje teksturu kože, jamči cjelodnevni ten bez sjaja.

Kome je namijenjena

Za mladu i zrelu kožu u određeno vrijeme, kožu s prozirnim izgledom, lako iritiranu kožu koja pati od hiperkeratinizacije, mitesera i pjega, potkožnih prištića, neočekivanih pojavi akni. Za kožu koja je sjajna.
Također se preporučuje kao SOS za sve tipove kože pogođene crvenilom, uzrokovane stresom, genetskom predispozicijom ili hormonalnom neravnotežom.